Recherche avancée

Embassy of Luxembourg in Ankara > VİZE & Konsolosluk Hizmetleri > Lüksemburg'a vize >

Lüksemburg'a vize

Türkiye dahil olmak üzere şu ülke vatandaşları Lüksemburg’u ziyaretlerinde vize almalıdır: http://www.gouvernement.lu/4843909/pays-obligation-visa

 

Şu ülke vatandaşlarının maksimum 90 güne kadar olan seyahatlerinde vize almaları gerekmez: http://www.gouvernement.lu/4844461/pays-sans-obligation-visa

 

 

LÜKSEMBURG VİZESİNE NASIL BAŞVURULUR

Başvurular Ankara’daki Lüksemburg Büyükelçiliği’ne ve VFS Global’in Ankara, İstanbul ve İzmir'deki ofislerine yapılabilir.

 

Büyükelçiliğe başvuru yapacak kişilerin Büyükelçiliği arayarak vize başvuru randevusu almaları gerekmektedir. Parmak izleri Büyükelçilikte alınacaktır.

Büyükelçilikle temasa geçmek için:

Adres: Reşit Galip caddesi no: 70/2 GOP 06700 Ankara TURKEY

Tel: (+90) 312.459 14 00
Konsolosluk çalışma saatleri:
Pazartesiden Cumaya : 9.30 - 12.30

E-mail: ankara.amb@mae.etat.lu

Büyükelçilik Türkiye’deki resmi tatil günlerinde kapalıdır.

 

VFS Global’in Ankara ve İstanbul ofislerine başvuru yapacak kişilerin VFS Global çağrı merkezini arayarak vize başvuru randevusu almaları gerekmektedir. Parmak izleri VFS Global ofislerinde alınacaktır.

 

VFS Global Ankara ofisiyle temasa geçmek için:

Adres: Atatürk Blv No: 154, Çankaya 06680 Ankara TURKEY

Tel: (+90) 212.373 58 09

Çalışma saatleri : Pazartesiden Cumaya : 8.30 - 16.30

VFS Global İstanbul ofisiyle temasa geçmek için::

Adres: Cumhuriyet Caddesi Kök Apt. No:193/1 Harbiye, 34373 İstanbul TURKEY

Tel: (+90) 212.373 58 09

Çalışma saatleri : Pazartesiden Cumaya : 8.30 - 16.30

VFS Global İzmir ofisiyle temasa geçmek için:

Adres: Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. No:1/C Reyent İş Hanı Pasaport Konak Izmir TURKEY

Tel: (+90) 212.373 58 09

Çalışma saatleri : Pazartesiden Cumaya : 8.30 - 14.30

http://www.vfsglobal.com/luxembourg/turkey/

 

Önemli Not – Vize başvurusunun değerlendirimesi:

Vize başvurusu, niyet edilen seyahatten EN GEÇ 15 TAKVİM GÜNÜ ÖNCE gerçekleştirilmiş olmalıdır. Gerçekleştirilmek istenen seyahatin başlangıç tarihinin üç ay öncesinden daha önce bir tarihte başvuru yapılamaz. Bazı özel durumlarda vize başvuru değerlendirme süreci 30 güne kadar, başvurunun ayrıntılı olarak incelenmesini gerektiren ya da ilave evrak gereken bazı istisnai durumlarda 60 güne kadar  uzayabilir.  

 

Frequently asked questions:

http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/visa-policy/docs/tr_faq.pdf

 

Daha fazla bilgi için:

Lüksemburg Büyük Dukalığı, Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı:

http://www.gouvernement.lu/4418186/visa-immigration

 

Avrupa Komisyonu:

http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/visa-policy/index_en.htm

 

 

KISA SÜRELİ SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKENLER

Aşağıdaki belgeler, asıl gideceği yer Lüksemburg olmak kaydıyla, Schengen ülkelerinde geçerli vize başvurularında, seyahat amacı ne olursa olsun tüm başvuru sahipleri tarafından temin ve ibraz edilmelidir.:

 

- Türkçe ya da İngilizce ya da Fransızca olarak, başvuru sahibi tarafından gerektiği şekilde doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış başvuru formu.

 

PDF

 

- Gerçekleştirilmek istenen seyahatte, Üye Ülkeden ayrılış tarihinden sonra, birden çok seyahat söz konusu ise son seyahatte Üye Ülkeden ayrılış tarihinden sonra en az üç ay daha geçerli, en az 2 adet boş sayfası olan ve son 10 yıl içinde düzenlenmiş pasaport.

- Bir adet yeni çekilmiş, pasaport tipi, renkli, arka fonu beyaz renkte fotoğraf (1)

- Sağlık sigortası belgesi (Vize kanununa uygun) (2)

Seyahat amacına göre temin ve ibraz edilmesi gereken belgeler (Turizm/ Aile ve Arkadaş ziyareti/ İş seyahati-kültürel-spor-konferans katılım:

 

PDF

*

(1) Vize başvuru sahipleri tarafından ibraz edilecek fotoğrafın özelliklerine dair bilgi:
http://www.icao.int/Security/mrtd/Downloads/Technical%20Reports/Annex_A-Photograph_Guidelines.pdf

(2) Seyahat sigortası kalınacak sürenin tamamını kapsamalı, Schengel ülkelerinde geçerli olmalı, ve sayahat esnasında vuku bulabilecek tüm acil tıbbi müdahaleleri, hastane yatış işlemlerini, tıbbi sebeplerle ülkeye geri gönderme işlemlerini ve ölüm halinde yapılacak işlemleri ve bunlarla bağlantılı tüm masrafları karşılayacak muhteviyatta olmalıdır. Teminat tutarı en düşük 30.000 € olmak zorundadır.

 

 

VİZE ÜCRETİ VE BU ÜCRETTEN MUAF OLMAK

Tüm vize türleri  (transit ve kısa süreli ziyaret): 60 Euro, euro ya da Türk Lirası olarak Büyükelçiliğe nakit ödenir, Türk Lirası olarak VFS Global ofislerine nakit ödenir.

 

6-12 yaş arası çocuklar: 35 Euro, euro ya da Türk Lirası olarak Büyükelçiliğe nakit ödenir, Türk Lirası olarak VFS Global ofislerine nakit ödenir.

 

 

Aşağıdaki durumlarda vize ücretsiz olarak düzenlenir:

  • Altı yaşından küçük çocuklar
  • Eğitim ya da eğitim programına katılım amacıyla seyahat eden ve temel eğitim öğrencileri, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ve amaçla onlara nezaret eden eğiticiler
  • Kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenmiş seminer ve  Konferans lara, spor, kültür ya da etiğim etkinliklerine katılacak, kar amacı gütmeyen kurumların 25 yaş altındaki üyeleri
  • Bilimsel araştırma amacıyla seyahat eden diğer ülke vatandaşı araştırmacılar
  • AB/AET/İsviçre vatandaşlarının birinci dereceden aile bireyleri

Vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması ya da başvurunun geri çekilmesi halinde vize ücreti iade edilmez.

.

VİZEYİ KOLAYLAŞTIRICI ANLAŞMALAR:

Şu zamana dek Avrupa Birliği, linkte bulunan ve Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerle vizeyi kolaylaştırıcı anlaşmalar yapmıştır. Bu anlaşmalar ışığında Avrupa Birliği üyesi olan ve olmayan vatandaşlar vize alımında kolaylaştırılmış bu prosedürden faydalanırlar.

http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/visa-policy/index_en.htm

.

İTİRAZ SÜRECİ

Red kararı şu kanun uyarınca idari mahkemeye taşınabilir: Loi du 21 juin 1999 portant reglement de procédure devant les juridictions administratives (Mémorial A n:98 du 26 juillet 1999) . Bir avukat, red kararının bildirilmesini takip eden üç ay içerisinde itirazı gerçekleştirmek zorundadır.